A szúnyogokat taszító növények

A szúnyogokat taszító növények
A szúnyogokat taszító növények

Ismert, hogy az esőzések és a nyári meleg hőmérsékletek mellett nemcsak a legszebb virágok jönnek, hanem a szúnyogok is. Még az országomban is szinte jön a Tél, és még mindig vannak szúnyogok!

És a legrosszabb az, hogy nemcsak bosszantóak, hanem veszélyes betegségek, például a dengue és a Zika is továbbítanak ; És miközben megvédhetjük a testünket kereskedelmi visszaverődéssel , van még egy egészségesebb út, és olyan növényeket tervez, amelyek természetesen elnyomják a szúnyogokat .

Az olajok találtak bizonyos típusú növényekben, főleg gyógynövények természetes elrettentő szúnyogok, és segít megőrizni a kertben szabad ilyen bosszantó rovarok.

Egyes növények, amelyek visszataszítják a szúnyogokat

Citromfű (Melissa officinalis)

Melissa officinalis

Ez a kemény évelő növény visszaszorítja a szúnyogokat, mivel erős füstölő szagot , a Citronela-fűhöz hasonlóan. A szag azonban nem menti el a méheket és a lepkéket.

citromfűzelék gyors és agresszív növekedést mutat, ellenáll a szárazságnak, és könnyen átültethető; az ideális az, hogy megpróbálja megtartani egy potban, amely ugyanakkor lehetővé teszi számunkra, hogy egyik helyről a másikra mozgassuk, amikor szükségünk van rá.

 

 

Kínai szegfű (Tagetes spp.)

Tagetes spp.Az egyik legnépszerűbb évjáratként a nyári hónapokban mindig megtalálják a kínai szegfűket virágágyásokban és konténerekben, de a szúnyogok visszaszorításának képességét nem hirdették széles körben.

Sok kertész gyakran használja, hogy megakadályozza más rovarok, de az igazság az, hogy mint az egyik a növények, amelyek taszítják a szúnyogokat, nagyon erős. Az igazság az, hogy a szaga sok rovarra és még néhány emberre elviselhetetlen.

Tagetes-t a konténerekbe lehet ültetni, hogy áthelyezhessük őket a kert bármely részére, ahol elkerüljük a szúnyogokat.

 

Catnip (nepeta cataria)

Nepeta catariaSokan közülünk tudják, hogy a macskák szeretik ezt a növényt, azonban nem olyan jól ismert, hogy ez az évelő gyógynövény meglehetősen széles körben elterjedt hírneve a gyógynövényekben.

Az egyik kevésbé ismert tulajdonság az, hogy képes visszaszorítani a szúnyogokat. Kimutatták, hogy a natúr olaj a levelek levelein belül 10-szer hatékonyabb, mint a DEET a szúnyogok visszaszorításában .

A füvön több növényt is elhelyezhetünk a teraszon és a verandán, de szem előtt kell tartanunk, hogy amíg elrohansz a szúnyogokat, lehet, hogy vonzza néhány macska szomszédait is.

 

Bazsalikom (Ocimum basilicum)

Ocimum basilicumA bazsalikom egyike azon kevés gyógynövényeknek, amelyek aromát bocsátanak ki anélkül, hogy a leveleket el kellene zúzni vagy zavarni.

Sokféle bazsalikom van, de azok, amelyeknek nagyobb a hatalma a szúnyogok visszaszorítására, a citrom bazsalikom és a fahéjas bazsalikom .

Ha azt szeretnénk, hogy kivédjék a szúnyogok is a bőrt, hogy csak néhány bazsalikom és dörzsölje őket a test, olajok rendelkező elrettentésére szúnyog, amely azt akarja, hogy mernek zavarom, és megharapni.

 

Levendula (Lavandula angustifolia)

Lavandula angustifolia

 

A szúnyogok és sok más rovar nem szeretik a levendula illatát .

Ez a tulajdonság tökéletes kiegészítője minden kertnek, különös tekintettel arra, hogy mennyire vonzó a növény virágzása.

 

 

 

 

Citronella-fű (Cymbopogon nardus)

Cymbopogon nardusA piacon megtalálható számos kereskedelemben lévő repellens tartalmaz citronellaolajat , amely természetesen természetes forrásból származik, pontosabban a citronella gyógynövényből . Még akkor is, ha égetünk Citronella-olajat tartalmazó gyertyákat, a füst automatikusan visszaszorítja a szúnyogokat.

Trópusi évelő növény Ázsiában őshonos. Fontos tudni, hogy a törött levelek bizonyos bőrirritációt okozhatnak , ezért kényelmes kesztyűt használni, amikor kezeljük.

Nem csak az egyik olyan növény, amely visszataszítja a szúnyogokat, de nagyon díszítő, mint egy dísznövény. Természetesen azokat a területeket fogjuk termeszteni, ahol erős illatukat akarjuk megakadályozni a rovarok.

 

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.