A titkok a bonsai öntözéséhez

A titkok a bonsai öntözéséhez
A titkok a bonsai öntözéséhez

A bonsai öntözése: Hogyan, mikor és mikor?

Ha szereted bonsai és te gondolsz magában azokat a kertbe, a külső és belső, tudnia kell, hogy az egyik nagy trükk, hogy sikert érjen el termesztés, hogy köze van az öntözés. Az öntözés a bonsai nagyon fontos , mert nem csak vízre van szükség, különösen, de nagyon érzékenyek a szélsőséges, mind a vízhiány és a felesleg meg, ami több, mint egyszer, a veszteség a mi értékes kis fa.

Annak érdekében, hogy az új útja a bonsai művelés művészetében jó kezdettel kezdődjön, itt van a legfontosabb információ, amelyet figyelembe kell venni az öntözés idején.

Milyen vízzel kell öntöznöm a bonsai-ot?


Bár ez nem tűnik, nagyon fontos kérdés. Amikor arról beszélünk, öntözés bonsai, meg kell minden áron elkerülni csapvíz, ez azért van, mert ez a víz tartalmaz túl sok mész, klór vagy fluor, ami nagyon káros a bonsai. Mindenesetre, ha nincs más, használhatja, de tudnia kell, hogy ez nem tanácsos.

fordított ozmózisTehát azt már korábban említettem, a leginkább ajánlott az öntözés a bonsai víz esővíz , akkor is, ha van egy rendszer, a tárolás, kérhetünk, például úgy, hogy a palackozott ásványvíz .

Ha szenvedélyesen bonsai és sok, palackozott víz előírhatja nekünk egy hatalmas költségvetés, erre van jobb alternatíva, mint törleszt gyorsan szerez egy rendszer fordított ozmózis víz van egy hozzávetőleges értéke 120 € 200 € és lehetővé teszi számunkra , hogy szerezzen egy kiváló öntözővíz bonsai (szintén kitűnik, optimális fogyasztás), de soha nem egyenlő az esővizet, így talán érdemes kiemelt figyelmet fordítunk az előfizető a mi kis fák .

Mikor szabadítsuk meg a bonsai-t?

 

 

Tisztázni kell, hogy nem minden bonsai szükség annyi és öntözés gyakorisága , például a zamatos bonsai, mint Jade, köszönöm ideig tartó szárazság.

De egy általános szabály, hogy tudjam meg, mikor kell víznünk egy bonsai (és ez valójában a legtöbb növényre vonatkozik) az, hogy megfigyeljük és érezzük a hordozót azáltal, hogy ujjunkat a földre tesszük . Ha az első 1,5-2 cm száraznak érzi magát, akkor vízre kell vennünk. Mint korábban mondtam, van néhány Bonsai, amelyre nem alkalmazhatjuk ezt a szabályt, ezért nagyon fontos, hogy jól ismerjük a kérdéses fa követelményeit.

Idővel és tapasztalatokkal megtanulhatja tudni, hogy mikor kell a vízben a bonsai egyszerűen megfigyelni a lombot, vagy érezni a fazék súlyát, az öngyújtót, annál szárazabb a hordozó.

Az öntözési idő aranyszabálya az, hogy elkerüljük a legforróbb órákat, különösen akkor, ha bonsaiunk teljes napfénynek van kitéve. Általában naplemente / éjszaka fogunk zuhanyozni, amikor a nap már nem fáj a lombozatot.

Hogyan vizzek egy bonsai?


Két módszer létezik leginkább egy bonsai öntözésére, öntözésről felülről, esőből és öntésből merítéssel.

finom esőAz elsõ módszerhez nagyon vékony lyukú zuhanyzót kell használni, hogy a víz simítsa a finom esõt , mert különben a vízsugár ereje eltolhatja a földet és a gyökereket kitéve.

Egyszerűen vidd lassan a bonsai-t lassan, és hagyd, hogy a víz megy a hordozóhoz, ha látjuk, hogy a pocsolyák keletkeznek, egy pillanatra felfüggeszti, amíg jól ürül, és újra elindulunk. Folytatni fogjuk, amíg meg nem látjuk, hogy a víz elindul a kijutási lyukakon keresztül.

 

 

 

inmersionA másik módszer, öntözés merítés az egyik legnépszerűbb és nagyon hatékony a locsolás beltéri bonsai, bár néha ez is eltarthat a fontos tápanyagokat a talajból.

Ehhez meg kell töltenünk egy vödör vizet olyan magasságban, amely körülbelül a bonsai törzs első három centiméterét fedezi. Ez megtörtént, a potot fogjuk és vízbe merítjük, látni fogjuk, hogy a buborékok elkezdenek megjelenni . Ha a buborékok forrós víznek tűnnek, akkor azt jelenti, hogy túl keveset öntünk a bonsai-nak. A bonsait néhány percig vízbe merítjük, amíg a buborékok meg nem állnak, ez azt jelenti, hogy a fa gyökerei már eléggé áztatottak. Néhány perc múlva eltávolítjuk és leengedjük.

Ezeket az egyszerű szabályokat követve sokkal kevésbé valószínű, hogy elhibázza a bonsai termést, amíg legközelebb nem lesz!

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.