Hogyan kell gondoskodni a páfrányokról a szabadban

Hogyan kell gondoskodni a páfrányokról a szabadban
Hogyan kell gondoskodni a páfrányokról a szabadban

A külszíni páfrányok gondozása lehetséges!

Ahogy gondoskodó páfrányok kívül , hogy ezek az adatok tudnunk kell, ha látjuk őket, és azokat olyan szép és buja, mint amelyeket látunk az erdőben, egyre nagyobb bokrok alatt a lombkorona, és amely a talaj különböző tartományok zöld.

A páfrányos fajták nagy száma ellenáll a tél hidegének és a nyár forróságának, amely, ha az éghajlatunk nem túl extrém, egész évben élvezhetjük őket, és gyönyörű tájat adhatunk a legszélesebb és legkeményebb területünkhöz. kert. Ez az ellenállás, amit említek, olyan jellemző, amely viszonylag egyszerűvé teszi a gondoskodó páfrányokat külföldön.

 

A rezisztens páfrányok típusai kültéri használatra


A kültéri páfrány kert növekedésének elérése nem nehéz feladat . A páfrányok kitűnő társaik a gazdákkal, kaladíszokkal, kígyókkal és líííókkal ültetett övezetek. 
A páfrányok kültéri ápolására való tanulás sokkal inkább attól függ, hogy milyen típusúak vagyunk. Habár sok fajta páfrány a kültéri, nagyon ellenálló, lombhullató, van néhány nagyon szép örökzöld. 
Számos páfrány van, amit külföldön művelhetünk, a leggyakoribbak a következők:


A kút Culantrillo vagy a Venus hajja (Adiantum capillus-veneris)

vénuszhaj növény

 

A Culantrillo egy olyan páfrány, amely sokat nyer, és rendkívül ellenálló a finom megjelenés ellenére.

A talajállapotok széles skáláján túlél, beleértve a sziklás és / vagy savas talajt.

Szereti a nedvességet és a porózus talajt, ami jó vízelvezetést tesz lehetővé.

 

 

 

Női páfrány (Athyrium filix-femina)

női páfrány

 

 

 

A női páfrány különbözteti meg az ellenállást a szárazsággal szemben. 
Gyönyörű függőleges csapágy és 90 cm-ig terjed. széles x 1,20 magas. 
Ideális a nagyon sötét területeken.

 

 

 

Őszi páfrány (ősz) (Dryopteris erythrosora)

 

 

Az őszi páfrány féléves, háromszögletű páfrányokkal.

A lombozat réz színű, őszi, rózsaszínű tavasszal és nyáron zöld színű.

Ez egy olyan páfrány, amely jól ismeretes az év bármely szakában a kerthez hozzáadott színt illetően, és nagyszerű kiegészítés az árnyékos helyeken. Nagyon nedves talajokat szeret.

 

 

 

 

Karácsonyi pálma (Polystichum acrostichoides)

karácsonyi páfrány

 

Ez egy nagyon népszerű páfrány, különösen az Egyesült Államokban, nagyon lassan nő, de érdemes várni.

Nagyon árnyékos területről a középárnyékig alkalmazkodik, igen, nagyon sok nedvességet igényel az aljzatban.

Ideális, ha a külszíni páfrányokat nagy erőfeszítések nélkül vigyázol.

 

 

 

Férfi páfrány (Dryopteris filix-mas)

férfi páfrány

 

A férfi páfrány örökzöld, hosszú levelei akár 1,5 méterrel is nőhetnek.

Szereti mind a fényt (sem a közvetlen napsütést), az árnyékolást és a nagyon nedves padlókat.

A nagy előnye, hogy a nullára eső hőmérsékletnek ellenáll.

 

 

 


Hogyan kell gondoskodni a páfrányokról a szabadban

A páfrányok rendkívül jóindulatúak és erős és hihetetlen ösztönöket élveznek a túléléshez. Növekszik még akkor is, ha sok más növény nem tud eljutni és sokkal jobb, ha gazdag és jól lecsapolt talajot adunk nekik szerves anyagokkal.

A kültéri pincérkert elindítása minimális figyelmet igényel, amely alapvetően magában foglalja a szúrás időszakában a talajtakarást vagy a rendszeres mulcsolást és az öntözést . Mint már mondtam, nagyon könnyű gondoskodni a páfrákról a szabadban.

 

 

A kert legsötétebb területein kell fektetni őket (például a fák alatt), és fontos, hogy ne kapjanak közvetlen napfényt. A földnek jó vízelvezetéssel kell rendelkeznie . 
Tippként, ha homokos a talaj , körülbelül 5 cm-es réteget keverhetsz szerves anyagok, például tőzeg ; Ha a talaj agyagos , keverje össze  egy réteg komposztált fenyő kéreg . A szubsztrátum összeszerelésénél további adatokként fontos tudni, hogy a páfrányok a pH-t 6 és 7 közé esik .

Ami a mulcsolást illeti , az ötletek legalább egy 5 cm-es réteg a szerves komposztot vagy bármely más ökológiai mulcsozást, mint amilyen a levélszemét. Helyezzük ez az a rugó (védve hő) és őszi (hogy megvédje őket a hideg) 
Ahhoz, hogy sikeresek gondozásában páfrányok külföldön, tisztában kell lennie a kockázatokkal, különösen, ha ez nem eső , legyen legalább hetente ha esik nem követi a területeden úgy, hogy a Föld bizonyos nedvességtartalommal maradjon.

bordás páfrányokkalNagyon kevés csapda zavarja a páfrányokat, a legfontosabbak a csigák , amelyek felfalnak valamit. Próbálja meg a szerves módszereket (például egy sörös csészealjat), hogy megszabaduljon a csigáktól és csigáktól, mivel a páfrányok nem kémiai inszekticideket használnak.

Jó szokás az, hogy tavasszal el kell osztani a páfrányok bokrokat, amikor nagyon nagyokká válnak, és mellesleg szaporodnak és még el is adják őket; a kertész mindig valami zöldet ad azoknak, akiket szeret.

Végül, ha kívánja, egy tavasszal évente egyszer egy lassan felszabaduló műtrágyát (14N-14-P-14K) vagy egy teljes szerves trágyát alkalmazhat. Alkalmazásakor mindig kövesse a gyártó utasításait.

A külszíni páfrányok ápolása olyan egyszerű , hogy néha el is felejtjük, hogy ott vannak, kiválóak abban, hogy egy adott területen természetesizálódjanak, és minden alkalommal, amikor rájuk nézünk, boldoggá válik. Szórakozzon fel, keressen egy sötét sarokot a kertjében, és töltsön be szép páfrányokkal.

Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.