Lúgos talajok virágoknak

Lúgos talajok virágoknak
Lúgos talajok virágoknak

lúgos talajok olyan növények,  amelyek túlélnek olyan talajban, amelynek pH-értéke 7 fölött van. A hét pH-értéke semleges, és a legtöbb növény esetében alkalmazható, de ha szubsztrátumunk pH-értéke magasabb hét , azt mondják, hogy a talaj lúgos vagy édes , mivel nem alkalmas a mészkő elleni növényekre, de igen, nagyon alkalmas növényekre, mint a lilacs, a Clavelins, a clematis és a falvirágok.

Hosszú távon, bármit is csinálunk, nincs mód arra, hogy a lúgos talajt savas talajvá alakítsuk át, és ezért bármely savanyú növény ne tudjon növekedni ezen körülmények között, ezért nagyon fontos a lúgos talajok listájának jegyzéke ötlet a kertünk tervezésénél.

 

A kiváló hír az, hogy ez a fajta talaj nagyon jó vízelvezető és gyorsan felmelegszik tavasszal . Ha jó mennyiségű szerves anyagot adunk hozzá, sikerül sokféle növényt termeszteni.

A szerves anyag hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok könnyebben hozzáférhetők, előnyben részesítsék a víz rendelkezésre állását, és ezenkívül a növények táplálják, mindenképpen csak óvatosan járuljanak hozzá a fölösleges tápláláshoz.

8 növény lúgos talajra

Pulsatilla vulgaris

 

 

pulsatilla vulgaris

Az Anemone Pulsatilla igényel talaj, hogy van egy nagyon gyors vízelvezetés és sok a sun . Ideális a sziklakert számára, bár nagyon sok helyen nő. Könnyű növény gondoskodni és kevés kockázatot igényel.

 

harangvirág

 

 

campanula lactiflora

A harangvirágokon belül magas és alacsony fajták vannak . Ezek a növények nagyon jól alkalmazkodnak ezekhez a pH-értékekhez és csodálatos virágzásokat kínálnak .

Megtalálhatjuk mind a napfényt, mind a fél árnyékot, és a kockázatoknak mérsékeltnek kell lenniük.

 

klemátisz

 

 

klemátisz

A mészkő talajokban a klematisz különösen jól fejlõdik. A különböző fajtákon belül három erősen ajánlott hegymászó , a montana, a "heracleifolia" és az "integrifolia"

A fajtáktól függően részleges vagy teljes napot szeretnek . A kockázatok általában mérsékeltnek kell lenniük.

 

Dianthus

 

 

dianthus

Clavelinák, mint a dianthus deltoides, az "armaria" vagy a "barbatus", különösen ideálisak a napsütötte helyeken lévő rések kitöltésére Általában évesek és könnyen növeszthetők .

Mint korábban mondtam, teljes napfényben mennek, és rendszeres öntözésre van szükség.

 

scabiosa

 

 

scabiosa

A scabiosa nagyon jól kombinálható a növények széles skálájával. Ez egy évelő növény , amely alkot egy érdekes öl, és amelynek virágzik nyáron , általában kék levendula, bár vannak hibridek fehér és lila színű. Ideális ágyakhoz vagy határokhoz.

Teljes napig kell őket elhelyezni, és a kockázatoknak meglehetősen szűkösnek kell lenniük

 

Sorbus aria

 

 

sorbus aria

A hibernica fajta a mészkő-talaj egyik legjobb fája. A Sorbus aria nagy méretű és a "Lutescens" fajta kompaktabb.

A fekvésnek teljes nap alatt kell lennie a termékeny talajokban, mérsékelten nedves, de nagyon jól lecsapolt.

 

orgona virág

 

 

orgona virág

A lilák különösen szépek tavasszal. A Syringa meyeri "Palibin" fajta ideális, ha van egy kis kertünk. Emlékeznünk kell arra, hogy ahhoz, hogy minden tekintetben virágozhasson, az éghajlatnak nagyon hideg télen kell lennie .

Ennek az az előnye, hogy nagyon hidegen tartja a hideget, és hetente 2-3 alkalommal kell öntözni

 


 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Miskolc-on!

  duguláselhárítás miskolc

  Akik vidékről költöznek fel Miskolc-ra azoknak ez új fogalom lehet, hogy duguláselhárítás. Sajnos ez a modern korral jött de nem pár éve hanem már több száz éve megkeseríti az emberek életét. Vidéken a családi házaknál viszonylag ritka a dugulás mert jól felépített csatorna rendszerek vannak. Sajnos a gyorsan felhúzott 10 emeletes lakóházaknál gyakoribb a dugulás és mindeniknek magának kell megoldani saját zsebből. Miskolcon sincs másképpen a helyzet, itt is gyakori a dugulás és a duguláselhárító viszonylag kevés van. Látogasson el weboldalunkra: duguláselhárítás miskolc és tájékozódjon cégünkről és árainkról.

 • Partnerünk:

  Spanyol és Farncia receptek egy helyen:

  receptes oldal

  Eleged van már a húslevesből meg a pörköltből? Valami újra vágysz? Ezen az receptes oldal-on a címben szereplő hagyományos és speciális ételek receptjeit lehet megtalálni. Ezen kívül a tengeri ételek is nagy szerepet kapnak a weboldalon. A finom recepteken nem esélytelen megcsinálni csak kell hozzá egy részletes bemutatás képekkel. Ha nem akarja megfőzni őket akkor is érdemes ellátogatni a weboldalra mert számos más partnerünk által készített termékkel és szolgáltatással tud találkozni. Kell ennél több időtöltés?

 • Partnerünk:

  Kutyatartás szabályai és cuki kutya fotók:

  beugle

  A kutya az ember legősibb barátja ezt mindenki tudja. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy a kutyák nem csak házőrzésre jók hanem gyógyító célokra is. Pl: a depressziót kifejezetten jól lehet kutyákkal kezelni, a vakvezető kutyákról nem is beszélve. A gyerekek kiskorukban döntik el magukban, hogy szeretni fogják e a kutyákat vagy sem. Sajnos sok esetben kiskorban nagy trauma éri a gyerekeket amit akár egész életük során nem tudnak feldolgozni és sosem lesznek kutyagazdik. A következő weboldalon: kutyatartás szabályai és menete mindent megtudhat ami a kutyákkal kapcsolatos.

 • Partnerünk:

  Sofőrszolgálat Budapesten!

  Egy komoly sofőrszolgálatos cég

  Miért pont az Alexandra sofőrszolgálat? A válasz rendkívül bonyolult. Mint minden szolgáltatási szférában így nekünk is vannak versenytársaink. Minden cég ugyan azt nyújtja és mégis óriási különbségek vannak a a cégek között. Nem mindegy a hozzáállás illetve a munkakedv sem. Cégünk garantálja a jókedvet ha éppen sofőrt keres de ha éppen autót vagy buszt bérelne akkor az Alexandra sofőrszolgálatnál mindkettőt megtalálja méghozzá tisztán és tökéletes műszaki állapotban. Előfordulhat hogy lerobban az autó vagy nincs sofőr? Egy komoly sofőrszolgálatos cégnél természetesen ez nem történhet meg. Illetve az sem hogy balesetet okozzanak a sörőreink. Az ár miért ilyen eltér a Alexandra sofőrszolgálat-nál? Mint ahogy mondani szokás a minőséget meg kell fizetni. Ezzel ellentétben az Alexandra sofőrszolgálatnál az árak jóval alacsonyabbak mint a versenytársaké de mégis minőségi a szolgáltatás. Ha nem hiszi tapasztalja meg!  

 • Partnerünk:

  MILYEN ÚJ RÁNCTALANÍTÓ KRÉMEK LÉTEZNEK?

  www.fiatalsagtitkai.hu

  fiatalsagtitikai.hu arra hívja fel a figyelmet hogy a ránctalanítás igen is lehetséges komolyabb műtétek nélkül. Termékeink krém alapúak és rettentően hatásosak. Miért? Azért mert a legújabb technológiával készültek. Képzeljük hogy a boltokban kapható krémek még a 80-90-es években lett kifejlesztve és azóta is azokkal az alapanyagokkal készítik. A fejlődő országokban már újabb technológiákat használnak és a fiatalsagtitkai.hu ezt akarja Magyarországon a köztudatba hozni. Nem szabad félni az ismeretlentől mert az új dolgok nem mindig rosszak főleg ha már több ezer ember elismerte a jótékony hatását. Csatlakozni szeretne? Vásárolni szeretne? A weboldalunkon ezeket megteheti. Nem csak Magyarországon hanem az egész világon vállalunk kiszállítást.


Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.