Lúgos talajok virágoknak

Lúgos talajok virágoknak
Lúgos talajok virágoknak

lúgos talajok olyan növények,  amelyek túlélnek olyan talajban, amelynek pH-értéke 7 fölött van. A hét pH-értéke semleges, és a legtöbb növény esetében alkalmazható, de ha szubsztrátumunk pH-értéke magasabb hét , azt mondják, hogy a talaj lúgos vagy édes , mivel nem alkalmas a mészkő elleni növényekre, de igen, nagyon alkalmas növényekre, mint a lilacs, a Clavelins, a clematis és a falvirágok.

Hosszú távon, bármit is csinálunk, nincs mód arra, hogy a lúgos talajt savas talajvá alakítsuk át, és ezért bármely savanyú növény ne tudjon növekedni ezen körülmények között, ezért nagyon fontos a lúgos talajok listájának jegyzéke ötlet a kertünk tervezésénél.

 

A kiváló hír az, hogy ez a fajta talaj nagyon jó vízelvezető és gyorsan felmelegszik tavasszal . Ha jó mennyiségű szerves anyagot adunk hozzá, sikerül sokféle növényt termeszteni.

A szerves anyag hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok könnyebben hozzáférhetők, előnyben részesítsék a víz rendelkezésre állását, és ezenkívül a növények táplálják, mindenképpen csak óvatosan járuljanak hozzá a fölösleges tápláláshoz.

8 növény lúgos talajra

Pulsatilla vulgaris

 

 

pulsatilla vulgaris

Az Anemone Pulsatilla igényel talaj, hogy van egy nagyon gyors vízelvezetés és sok a sun . Ideális a sziklakert számára, bár nagyon sok helyen nő. Könnyű növény gondoskodni és kevés kockázatot igényel.

 

harangvirág

 

 

campanula lactiflora

A harangvirágokon belül magas és alacsony fajták vannak . Ezek a növények nagyon jól alkalmazkodnak ezekhez a pH-értékekhez és csodálatos virágzásokat kínálnak .

Megtalálhatjuk mind a napfényt, mind a fél árnyékot, és a kockázatoknak mérsékeltnek kell lenniük.

 

klemátisz

 

 

klemátisz

A mészkő talajokban a klematisz különösen jól fejlõdik. A különböző fajtákon belül három erősen ajánlott hegymászó , a montana, a "heracleifolia" és az "integrifolia"

A fajtáktól függően részleges vagy teljes napot szeretnek . A kockázatok általában mérsékeltnek kell lenniük.

 

Dianthus

 

 

dianthus

Clavelinák, mint a dianthus deltoides, az "armaria" vagy a "barbatus", különösen ideálisak a napsütötte helyeken lévő rések kitöltésére Általában évesek és könnyen növeszthetők .

Mint korábban mondtam, teljes napfényben mennek, és rendszeres öntözésre van szükség.

 

scabiosa

 

 

scabiosa

A scabiosa nagyon jól kombinálható a növények széles skálájával. Ez egy évelő növény , amely alkot egy érdekes öl, és amelynek virágzik nyáron , általában kék levendula, bár vannak hibridek fehér és lila színű. Ideális ágyakhoz vagy határokhoz.

Teljes napig kell őket elhelyezni, és a kockázatoknak meglehetősen szűkösnek kell lenniük

 

Sorbus aria

 

 

sorbus aria

A hibernica fajta a mészkő-talaj egyik legjobb fája. A Sorbus aria nagy méretű és a "Lutescens" fajta kompaktabb.

A fekvésnek teljes nap alatt kell lennie a termékeny talajokban, mérsékelten nedves, de nagyon jól lecsapolt.

 

orgona virág

 

 

orgona virág

A lilák különösen szépek tavasszal. A Syringa meyeri "Palibin" fajta ideális, ha van egy kis kertünk. Emlékeznünk kell arra, hogy ahhoz, hogy minden tekintetben virágozhasson, az éghajlatnak nagyon hideg télen kell lennie .

Ennek az az előnye, hogy nagyon hidegen tartja a hideget, és hetente 2-3 alkalommal kell öntözni

 


 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelő Budapest:

  Vízvezeték szerelő Budapest

  A nagy kérdés: hol van a legtöbb dugulás vagy csőtörés Magyarországon? Természetesen a nagyvárosokban ahol régen lettek felhúzva gomba szerűen a társasházak és a ikerlakások. Akkoriban a mérnökök nem gondoltak a lejtésre és, hogy ezek a lakások akár 200 évig is állni fognak felújítás nélkül. Pedig ez így van és a legrosszabb helyzet Budapesten van természetesen. Már – már rettegünk lehúzni a WC-t vagy elmosogatni nehogy cső törésünk legyen vagy dugulásunk.  Látogassa meg weboldalam ahol megtalálja áraimat ami vízvezeték szerelés Budapest menüpont alatt talál.

 • Partnerünk:

  Mestervirág: virágküldés blog!

  virágok blog

  Virágok nélkül mit ér az emberiség? Tény ami rény a virág az mára már egy luxu cikk lett és a virágküldés meg már a horror ár kategória. De emlékezzünk meg ha régen nem lettek volna virágok vagy virágkötők akik szépen bekötik a csokrot akkor mennyi szenvedésen esett volna át az emberiség. Miért is? Azért mert a virág = bocsánat kérés ami többet mond minden szónál és a nők ki fejezetten imádnak virágot kapni.  A mestervirág virágküldő blog bemutatja az összes virágot és csokor fajtát amit az országunkban kapni lehet. Ezen felül mindent bemutat ami a virágokkal kapcsolatos. Tekintse meg a virágok blog weboldalunkat.

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás olcsón

  Duguláselhárítás olcsón

  Olcsó, olcsó, olcsó ez minden ember álma. Amióta létezik a pénz azóta nagyon nehezen adjuk ki a kezünkből. A duguláselhárítás az egész országban drága és összeségében egységes (mindenhol azonos árakon dolgoznak a szakemberek). A Bl-promt kft. nem drágán hanem olcsón ajánlja a szolgáltatásai még a nevünkben is benne van. Igaz hogy nagyon közel vagyunk az átlag árakhoz de azért még sem teljesen ott. Hol végzünk duguláselhárítást? Mikor végzünk? mennyiért végzünk? Minden kérdésre megadjuk a választ a következő weboldalon: Duguláselhárítás olcsón

 • Partnerünk:

  Autóval Görögországba

  Autóval Görögországba

  Ha nyaralás akkor csak az autó, mert kényelmes és nem kell senkihez alkalmazkodni. Gondoljunk bele ha repülővel utaznánk akkor a reptéren kell fél napokat várakozni de ha busszal akkor meg alkalmazkodni kell sok más emberhez kis helyen sokáig. Utazni jó, mindenki szeret világot látni de a leghatékonyabb és legjobb megoldás ha ezt a saját autónkkal tesszük meg. Abban az esetben ha elfáradnánk akkor több szálláshelyen is lepihenhetünk útközben, nem beszélve ha kisebb gyerekekkel utazunk. Utazzunk autóval Görögországba.

 • Partnerünk:

  Womas duguláselhárítás 2017-ben:

  Womas duguláselhárítás

  Magát a duguláselhárítást sok ember ismeri már sajnos vagy nem sajnos. Az, hogy milyen eszközökkel végzik el a duguláselhárító szakemberek a dugulást azt viszont már kevesebben ismerik. A womas duguláselhárítás mint ahogy a nevében is benne van a woma géppel végzik. Mi is az a woma, merülhet fel a kérdés? A Woma valójában egy Németországi székhelyű cég magasnyomású pumáinak, szivattyúinak márkaneve: woma.de. A duguláselhárítást legtöbb esetben a magasnyomású vízzel végezzük. Ez a víz minden letapadt sarat elér a csőrendszerben, meglehetősen nagy erőhatással kinyom minden dugót a csőrendszerből.


Ez egy fordítás!
A fentebb lévő tartalom egy fordítás, így az információk hitelességével kapcsolatban az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.